Hem / Färg / Måla inomhus / Väggfärg / Måla badrum

Måla badrum

Att måla badrum blir allt mer populärt. Ett målat badrum ger dig möjlighet att enkelt ändra utseende på badrummet. Tänk på att alltid använda godkända målningssystem för våtrum. Se våra produkter för våtrum nedan.

Kulörval i badrum – skapa en lyxig känsla med hjälp av färg!

Blå är en vanlig badrumsfärg men varför inte prova en varm neutral färgsättning med lugna grå nyanser för att skapa ett snyggt badrum med lyxig känsla?

Varma toner som antracitgrå, mörk taupe och sotgrå passar perfekt för badrumsväggar. Dessa nyanser skapar en lugn atmosfär med en magisk touch samtidigt som de har en ”inbodd” känsla. Kontrastera sotgrå väggar med vitt badrumskakel i varma toner för en sofistikerad atmosfär.

Förhöj den lyxiga känslan med accessoarer med strukturer som en sisalmatta som försiktigt masserar fötterna, antika speglar som reflekterar rummets ljus och gott om produkter för ditt välbefinnande.

badrum-med-badkar

Gör om ditt badrum till ett drömspa

När du skapar ett badrum som lugnar sinnena och ger nytt liv åt själen är naturen den absolut största inspirationskällan. Fylliga jordfärger som soltorkad ockra, kalksten, vinrött, bränt guld och olivgrönt kommer att göra rummets atmosfär mer intensiv så det är perfekta nyanser om du har ett stort rum med gott om naturligt ljus.

Tips för ett litet badrum

Om ditt rum är mindre får du inte ge upp spadrömmarna riktigt än. Välj då istället kalla färger som inte reflekterar så mycket ljus som till exempel turkos, azurblått och havsblått för att mjuka upp det naturliga ljuset. Öka effekten med olika texturer som till exempel klinker med struktur som försiktigt masserar dina fötter eller en färg med struktur som efterliknar känslan hos kall sten.