HEDE FÄRG & MÅLERI

Meny

Kulörguide terrasslasyr

Känn de härliga, varma solstrålarna. Nu kan vi äntligen plocka fram utemöbler och solglasögon och se trädgården bli grön och frodig igen. Vi lutar oss tillbaka och njuter av vårt favoritrum – uterummet.

Ta hand om din terrass

Med lite omsorg kommer dina träytor förbli vackra i många år, trots starkt solljus, kraftiga regn, kaffefläckar och annat som kan hända under en lång sommar.

Lev lite grönare

Trenden är klarare än någonsin – uteplatsen ska vara mer naturlig. Låt gärna terrass och trädäck ha en mild och naturnära nyans. Utemöblerna kan få lite starkare kulörer för att skapa en spännande atmosfär. Det viktigaste är att du får en uteplats där du trivs.

 

På bilden används kulören 415 Värmeln på terrassen.

415 Värmeln
414 Skagern
413 Bolmen
412 Siljan

Skapa nya rum

Du kan ge uteplatsen en rumskänsla genom att lyfta intrycket av golv, väggar och tak. Använd exempelvis fina kulörer som matchar blommorna i krukorna, klättringsplantorna eller andra växter. Fyll uteplatsen med växter, örter, sittplatser och vackra saker som höjer känslan. Kuddar, plädar och mattor ger en mysig ombonad känsla.

På bilden används kulören 410 Gotland på terrassen.

411 Koster
410 Gotland
409 Ven
408 Orust

Klä hela huset

Kom ihåg att altanen/terrassen är en del av huset. Kulörerna på fasaden och terrassen bör därför harmoniseras. Det kan vara svårt att hitta exakt samma kulör om du har ett täckmålat hus. Då är det lättare att använda en lasyr som ger en behaglig kontrast till fasaden. Om du vill ha en lugn och stilren miljö, är det bra att välja en lite mer neutral kulör.

 

På bilden används kulören Unnen 406 på terrassen.

407 Storvindeln
406 Unnen
405 Hinsen
404 Storavan
406 Unnen
404 Storavan

Tinova UV Super Terrace

En vattenavvisande olja för behandling av terrasser och utemöbler. Ger ett mycket bra skydd mot UV-strålar.

Det bästa för din terrass!